Fondurile de investiții conduse de

 Dacă motto-ul fondurilor de investiții de pe Wall Street este „doar cel mai puternic supraviețuiește”, acesta ar trebui schimbat în „tocilarii vor moșteni pământul” – afirmă Miles Johnson, într-un articol în Financial Times.

Acești tocilari, sau „quants”, cum sunt numiți ei, sunt managerii fondurilor de investiții ce folosesc algoritmi matematici pentru a-și ghida jocul de speculație pe piețele financiare. În anul trecut, conform ultimelor cifre, aceștia au avut profituri financiare mult superioare unor nume vechi, cu experiență – ce au raportat pierderi semnificative.

Cei mai bine plătiți 25 de manageri ai acestor fonduri de investiții din lume au realizat un profit cumulat de 12,94 miliarde dolari americani, conform unui clasament anual realizat de revista Institutional Investor Alpha, cu 10% mai mult decât în anul precedent.

Citeste mai mult pe euro-stiri.ro

 

Articole asemănătoare
Administrație
  • Sâmbătă, 20 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Campanie antirabică la vulpi în Prahova

Direcția Sanitar Veterinară Prahova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor pe toate cele 43 de fonduri de vânătoare din județ.  Dacă la începutul lunii mai campania a vizat...