Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

steilmann

Firma de textile și modă Steilmann, prezentă în Ploiești prin magazinele din Galeriile Winmarkt și mall-ul Ploiești Shopping City, a intrat în incapacitate de plată.

 

La mai putin de sase luni dupa lansarea la bursa, firma de textile si moda Steilmann a intrat in incapacitate de plata. Joi, 24 martie, conducerea a facut anuntul oficial, motivand prin "actualul mers al business-ului". Incercarile de asanare a firmei au esuat, iar urmatorul pas este depunerea la tribunal a cererii de insolventa, relateaza N-TV.de.

Actiunea Steilmann a cazut pe bursa miercuri, inainte de anunt, la 2,37 euro, iar de atunci e pe trambulina, atingand azi un minim istoric, de 0,31 euro. CEO-ul de firmei, Dr. Michele Puller, isi vede visele-n daramate, iar 8.300 de angajati sunt amenintati de restructurari de personal.

Vanzarile slabe la Steilmann au devenit vizibile inca din luna decembrie a anului trecut. Pentru 2016, firma si-a corectat prognozele de profit in jos. De vina ar fi fost iarna blanda, care nu a impulsionat vanzarile de articole de iarna. Incercarile de asanare n-au avut succes, a declarat miercuri seara purtatorul de cuvant al concernului. Ca firma-mama a lanturilor de magazine Adler si Boecker, Steilmann numara in lume circa 8.300 de angajati, iar intentiile ei erau de extindere. 
sursa: hotnews.ro