Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

conpet aniversare 25 de ani

Societatea Conpet SA a marcat astăzi două evenimente importante: 115 ani de transport al țițeiului prin conducte, dar și 25 de ani de existență modernă. La eveniment a fost prezent și ministrul secretar de stat al Ministerului Economiei, Aristotel Marius Jude.

Jubileul Conpet S.A., eveniment unic in istoria petrolului românesc, a reunit mai multe personalități locale si centrale. Evenimentul a avut loc la sediul Conpet din Ploiești și a fost o bună ocazie de prezentare atât a istoriei societății, dar și a investițiilor realizate de-a lungul celor 25 de ani de existență.

În prezent, prin Conpet S.A., România dispune de un Sistem Național de Transport modernizat, cu o lungime de 3.800 de km, cu o capacitate de 27 de milioane tone/ an și un Dispecerat complet automatizat. Rețeaua de conducte magistrale traversează 24 de județe din România.

„Bursa de Valori București, barometrul cel mai obiectiv al economiei de piață, a validat evoluția și performanțele companiei”, a declarat Liviu Ilași, directorul general al Conpet S.A.

În 2013, pe 5 septembrie, acțiunile societății au fost listate la Bursa de Valori București, Conpet S.A. fiind printre primele companii din sectorul energetic care a ales deschiderea către piața.

,,Toate proiectele realizate în cadrul Conpet sunt fundamentate pe calitatea si profesionalismul angajaților noștri, care au transformat compania intr-un reper al sectorului energetic românesc”, a declarat Liviu Ilasi, director general al Conpet SA.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Instituției Prefectului, dar și foști și actuali colaboratori ai societății. Prefectul județului, Rodica Paraschiv, a acordat o diplomă de merit pentru activitatea Conpet și a felicitat modul în care societatea a reușit să dezvolte un management performant. Diplome de merit au fost acordate de societate și foștilor directori ai Conpet, cei care au pus bazele transportului prin conducte a țițeiului.

Societatea Conpet SA a luat ființă pe 22 ianuarie 1991, devenind astfel operatorul Sistemului Național de Transport al țițeiului, gazolinei, condensatului și etanului lichid prin conducte. (P)