Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

totul-despre-noile-radare-nedetectabile-ale-d9bacccff3f05ae42-550-0-1-95-1.jpg

Zeci de șoferi sunt amendați, zilnic, pe drumurile din Prahova, de polițiștii rutieri care folosesc aparatul de radar mobil TruCam. 

De exemplu, ieri, patru șoferi au rămas fără permis după ce au fost depistați pe DN 1B, pe raza localității Valea Călugărească, cu viteze de peste 100 km la oră (detalii AICI)

Cum arată și funcționează radarul TruCAM

Potrivit 4tuning.ro, aparatul de radar mobil din dotarea politiei rutiere din Romania are un laser integrat si o camera video digitala de inalta fidelitate, ceea ce-l face cel mai performant aparat de masurare a vitezei disponibil azi.

Aparatul aduna pe cardul de memorie inregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca masinii, placuta de inmatriculare si chiar trasaturile faciale ale conducatorului auto.

Acesta masoara viteza masinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesita mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca soferul sa reactioneze la orice semnal sonor scos de aparatele de detectie radar. TruCAM poate inregistra simultan mai multe viteze ale mai multor masini si chiar ale motocicletelor, greu de inregistrat cu aparatele conventionale de radar.