Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

flashur-banda2.jpg

Circulaţia pe drumurile cu două sau mai multe benzi este unul dintre subiectele care stârnesc controverse aprinse între şoferi. Mulţi conducători auto se consideră îndreptăţiţi să circule pe banda a doua, blocându-i pe vitezomanii care circulă în acelaşi sens. Codul Rutier îi obligă, însă, pe cei care circulă pe banda a doua să le facă loc vitezomanilor.

 

Fostul comisar-şef  Nicolae Istrat, acum în rezervă, susţine că într-o astfel de situaţie, şoferul care circulă pe banda a doua, chiar dacă are viteza legală, comite o ilegalitate în momentul în care nu trece pe prima bandă.

„Avem obligaţia să ocupăm banda întâi, chiar dacă ne aflăm pe banda a doua cu viteza maximă admisă. Legea prevede foarte clar că atunci când banda unu este liberă, indiferent de viteză, conducătorii auto trebuie să o folosească. Foarte mulţi merg pe banda doi, deşi banda unu este liberă. Nu contează cum circulă cel din spate. Poate duce un bolnav la spital”, a arătat Nicolae Istrat, potrivit căruia problema este întâlnită şi pe străzile cu mai multe benzi din oraşe.

 

Citește continuarea pe adevarul.ro

 

Auto-moto
  • Joi, 10 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Tesla Model 3, viteza maximă și prețurile

Versiunea de bază Tesla Model 3 vine cu o autonomie de până la 320 de kilometri. Model 3 atinge aproape 100 km/h in peste 5, 6 secunde şi are o viteza maximă de 208 km/h. Model 3 vine și cu...