Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 

trecere-pietoni-brasov.jpg

Cea mai modernă trecere de pietoni din România este dotată cu senzori pentru trecători și este vizibilă de la doi kilometri, chiar și pe timp de noapte, datorită unor leduri montate în asfalt.

Aceasta a fost pusă în funcțiune la Brașov, iar sistemele de iluminare intră în funcțiune doar atunci când un pieton se apropie de trecere, relatează corespondentul Știrilor Pro TV.

 

Potriviti publicației locale bizbrasov.ro, sistemul este compus din:

– 2 stâlpi echipaţi cu corpuri de iluminat cu tehologie LED cu putere de 270W şi  lumină albă-rece, amplasaţi de o parte şi de alta a trecerii de pietoni. Fluxul luminos al aparatelor de iluminat este concentrat pe trecerea de pietoni pentru realizarea unui contrast între iluminatul stradal şi zona de traversare;

– 26 markeri luminosi cu tehnologie LED, încastrati în carosabil, cu lumina galbenă intermitentă, pozitionaţi transversal pentru delimitarea zonei de oprire a autovehiculelor şi longitudinal pentru delimitarea sensurilor de circulaţie. 

– 2 senzori de mişcare amplasaţi pe stâlpi, pentru detecţia pietonilor care urmează să traverseze.
Vezi mai multe imagini cu trecerea de pietoni inteligentă AICI

 

 

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Soluţie urbană INEDITĂ cu panouri muzicale

Braşovenii şi turiştii care ajung în zona de promenadă de Sub Tâmpa din municipiul Braşov se pot relaxa într-un mod inedit într-unul din părculeţele din această zonă, unde au fost amenajate primele...