Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

a1.jpg

Un biciclist a fost sancţionat şi cu amendă şi cu puncte, de către un agent de la Rutieră.

 

În procesul verbal scrie că bicicleta nu era echipată cu elemente sau dispozitive care în mişcare formează un cerc continuu fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor. De asemenea, nu a fost dotată cu sistem de avertizare sonoră.

Astfel, un bărbat de 55 de ani din satul Moi, comuna Bîlteni, va executa în perioada următoare mai multe ore de muncă în folosul comunităţii ca urmare a unei amenzi primite în noiembrie 2016 şi neplătită nici până în prezent.

 

Ambiguitatea procesului-verbal de constatare a neregulilor vine din faptul că cel sancţionat conducea o bicicletă, iar poliţistul a notat că omul trecuse prin dreptul aparatului radar, sancţionându-l astfel cu o amendă de 750 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: 

UPDATE În procesul verbal publicat de gorjeanul polițistul arată că biciclistul a fost înregistrat cu aparatul radar, ca probă video.

Menționăm că aparatul radar nu este folosit doar pentru sancționarea vitezomanilor, ci și pentru identificarea celor care încalcă Codul Rutier, inclusiv bicicliști, motocicliști sau căruțași.

Citește și Amenzi usturătoare pentru bicicliști. Ce prevede Codul Rutier

amenda-radar-bibiclist.jpg