Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

radar-panda.jpg

Ionuț Urzeală, un ploieștean cu spirit civic și iubitor de baschet, avertizează șoferii din Ploiești printr-o postare pe pagina personală de facebook cu privire la un radar al Poliției Rutiere amplasat la ieșirea din municipiu. 

 

Potrivit autorului, autospeciala Poliției se află în Bariera București și staționează într-o benzinărie abandonată de pe sensul de mers Ploiești-București.

”La trecerea de Bd-ul Bucuresti (după ce se termină aglomerația), la iesirea din Ploiesti, in zona Hipodromului sta amplasat un radar care are grija "sa pazeasca" o ceata de caini, 10 pomi fructiferi si o benzinarie, nicidecum o scoala, o gradinita, sau o trecere de pietoni etc.

 

Nu gasesc, efectiv, importanta amplasarii unui astfel de radar, util de altfel in cazurile prezentate mai sus, acolo unde se pot ingramadi la "blocstarturi" multi vitezomani in trafic, dar asa se intampla cand punem pe primul plan nevoia financiara, si nu siguranta cetateanului, precum la litera legii.

Nu sunt impotriva radarelor, a sporirii sigurantei in trafic si a numarului de echipaje de polutie in zonele cu adevarat aglomerate, dar astfel de anomalii, precum cea existenta vizavi de Hipodrom, par sa dea o imagine fidela tarii in care traim si Romaniei anului 2017. Daca noi nu vom lua masuri si nu ne vom exprima public oful fata de aceste situatii deloc secventiale, atunci vom continua sa suportam, pe buna dreptate, dictatura banului si tirania organelor abilitate.

Ps. Scrie asta unul care nu are amenzi de radar in Romania în ultimii 5 ani.”