Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

abs

Martorul de ABS se aprinde in momentul in care computerul masinii detecteaza o problema, fie la sistemul ABS, fie la sistemul general de franare. Indiferent de cauza insa, este recomandat sa mergi cu masina la un service pentru a vedea exact care este problema.

 

Dar ce este ABS-ul?

ABS (Anti-lock Braking System) este un sistem care are rolul de a ajuta rotile masinii tale sa ramana in contact cu solul in momentul in care franezi. Astfel, la o frana mai puternica, masina va putea fi controlata mai usor, mai ales in conditii de rulare pe o suprafata umeda sau inghetata.

 

ABS-ul se initializeaza odata cu pornirea masinii, moment in care o sa poti vedea cum martorul se aprinde in bord. Daca la initiliazare se detecteaza o problema, martorul ramane aprins, iar daca nu, se stinge. Daca martorul se aprinde in mers, inseamna ca ai o problema la ABS. Asta nu inseamna ca franele nu vor merge, ci doar ca in caz de o frana mai puternica, ABS-ul nu va functiona. Din acest motiv, este recomandat sa mergi cu masina cat mai repede la un sevice si sa rezolvi problema.

Citește continuarea pe vezicatface.ro

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Calendarul probelor la examenul de bacalaureat

Un număr de 4.638 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului...