abs

Martorul de ABS se aprinde in momentul in care computerul masinii detecteaza o problema, fie la sistemul ABS, fie la sistemul general de franare. Indiferent de cauza insa, este recomandat sa mergi cu masina la un service pentru a vedea exact care este problema.

Dar ce este ABS-ul?

ABS (Anti-lock Braking System) este un sistem care are rolul de a ajuta rotile masinii tale sa ramana in contact cu solul in momentul in care franezi. Astfel, la o frana mai puternica, masina va putea fi controlata mai usor, mai ales in conditii de rulare pe o suprafata umeda sau inghetata.

ABS-ul se initializeaza odata cu pornirea masinii, moment in care o sa poti vedea cum martorul se aprinde in bord. Daca la initiliazare se detecteaza o problema, martorul ramane aprins, iar daca nu, se stinge. Daca martorul se aprinde in mers, inseamna ca ai o problema la ABS. Asta nu inseamna ca franele nu vor merge, ci doar ca in caz de o frana mai puternica, ABS-ul nu va functiona. Din acest motiv, este recomandat sa mergi cu masina cat mai repede la un sevice si sa rezolvi problema.

Citește continuarea pe vezicatface.ro

 

Economic
  • Marți, 20 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Fiscul a luat la verificări service-urile auto

Valoarea amenzilor aplicate s-a cifrat la aproape 1,2 milioane lei. Fiscul a dat amenzi de aproape 1,2 milioane lei firmelor din domeniul reparațiilor auto, în urma unei acțiuni de control care a...