Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

amenda-politie.jpg

Soferii nu sunt obligati sa aiba la ei asigurarea obligatorie RCA si nici s-o prezinte politistilor. Cel putin, asa au hotarat instantele din Salaj, intr-un dosar inregistrat anul trecut.

 

Un sofer din Salaj a cerut in instanta anularea amenzii pe care a primit-o pentru ca nu avea la el asigurarea de raspundere civila. A castigat la judecatorie, iar Tribunalul a respins apelul facut de politie. Prima instanta a analizat legislatia rutiera si a constatat ca legea nu prevede in mod expres obligatia conducatorilor auto de a avea asupra lor polita de asigurare auto si de a o prezenta la cererea politistului rutier.

 

"Este prima hotarare de acest gen care spune in mod expres ca nu trebuie sa prezinti polita RCA domnului politist”, spune avocatul Marius Coltuc.

Politia sustine insa ca legislatia spune ca soferii trebuie, "la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere precum si alte documente prevazute de lege." Insa motivarea instantei arata clar ca polita de asigurare auto nu poate fi inclusa in categoria „altor documente prevazute de lege", asa ca judecatorul a anulat amenda.
Citește articolul integral pe stirileprotv.ro