Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

amenda.jpg

Weekendul trecut, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 130.000 lei. Un conducător auto a fost depistat de aparatul radar cu 174 km/h.

 

Exemple:

 Politiștii de la Rutieră pot da amenzi sau doar operatorul radar? Decizia instanțeiPolitiștii de la Rutieră pot da amenzi sau doar operatorul radar? Decizia instanței

 

          Duminică, 29 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce acționau cu aparatul radar pe DN 1, în afara localității Bănești, au depistat 4 conducători auto care au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 de km/h.

          Unul dintre cunducătorii auto depistați a fost înregistrat cu viteza de 174 km/h, ceilalți 3 fiind surprinși cu viteze cuprinse între 152 și 158 km/h.

          De asemenea, pe DN 1 B, în localitatea Valea Călugărească, polițiștii au depistat un conducător auto care rula cu 110 km/h.

          Tuturor acestora le-a fost reținut permisul de conducere, fiind, totodată, sancționați contravențional potrivit legii.

          Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., polițiștii rutieri, în cadrul unei acțiuni organizate pe DN1, au depistat doi bărbați care conduceau autovehiculele sub inflența băuturilor alcoolice. Și aceștia s-au ales cu permisul de conducere suspendat, precum și cu sancțiuni contravenționale.

Rezultate ale polițiștilor rutieri din Câmpina: sancțiuni de peste 28.000 de lei.

Polițiștii Biroului Rutier Câmpina au acționat în localitățile Bănești și Filipeștii de Târg

În cadrul acestora, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale (47 pentru depășirea vitezei legale), în valoare totală de 28.825 lei.

Ca măsuri complementare au fost reținute opt permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni.

Exemple:

Vineri, 27 ianuarie, în timp ce acționau cu aparatul radar în comuna Bănești, polițiștii au depistat un cetățean străin conducând autoturismul cu viteza de 130 km/h.

În ziua următoare, polițiști din cadrul aceleiași structuri (Biroul Rutier Câmpina), acționând în comuna Filipeștii de Târg, au depistat un localnic circulând cu viteza de 103 km/h.

Limita maximă admisă pe tronsoanele de drum în cauză este de 50 km/h. Astfel, după ce au fost sancționați contravențional, celor doi șoferi le-au fost reținute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.  

Poliția Boldești – Scăeni, acțiune în colaborare cu Registrul Auto Român

 

         Vineri, 27 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Boldești-Scăeni, cu sprijinul reprezentanților R.A.R., au desfășurat o acțiune rutieră.

         Acțiunea a vizat controlul tehnic al vehiculelor, în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere.

         Au fost controlate 21 de autovehicule și două atelaje hipo și au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.250 lei.

         De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto, toate în urma depistării unor defecțiuni tehnice pentru care legea prevede această măsură, complementară sancțiunii contravenționale.

 

Alte exemple de abateri rutiere:

-   Femeie cercetată penal pentru că a refuzat să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Vineri, 27 ianuarie, un echipaj al Biroului Rutier Ploiești a fost anunțat prin sistemul 112 cu privire la faptul că, în zona unui supermarket din municipiu, a avut loc un eveniment rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Unul din șoferii implicați a acceptat testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cealaltă persoană implicată, o femeie de 44 de ani, din Târgșorul Vechi, angajată a supermarketului, a refuzat atât testarea cu alcooltestul, cât și recoltarea de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei, la unitatea medicală unde a fost transportată în acest scop.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

-         Două infracțiuni de conducere a unui autovehicul neînmatriculat constatate vineri de polițiștii din Câmpina

 

Tot vineri, polițiștii Biroului Rutier Câmpina au depistat în municipiu doi șoferi conducând autoturisme ale căror autorizații de circulație provizorie aveau termenul expirat.

În ambele cazuri, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

-         Băut  și fără permis, depistat de polițiști conducând prin Ploiești

 

Sâmbătă, 28 ianuarie, în timp ce acționau pe strada Vasile Milea, din municipiu, un echipaj al Biroului Rutier Ploiești a oprit pentru control un autovehicul.

Polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule și, de asemenea, că în urma testării cu alcooltestul, aparatul a indicat o îmbibație de 0,38 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

-         Cercetat penal, după ce a fost depistat conducând sub influența alcoolului

Sâmbătă, în jurul orei 17.30, un echipaj din cadrul Postului de poliție Filipeștii de Târg a oprit pentru control un autovehicul care circula pe DJ 101P.

În urma testării cu alcooltestul, s-a stabilit că șoferul avea o îmbibație de 0,67 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Și acestuia, conform legii, i-a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Vitezomanii și pietonii indisciplinați, vizați duminică de polițiștii din Ploiești

 

Duminică, 29 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier Ploiești au desfășurat o acțiune pentru depistarea încălcării regimului de viteză, precum și pentru siguranța pietonilor.

Polițiștii au depistat 49 de nereguli, aplicând sancțiuni contravenționale în consecință, în valoare de aproape 10.000 de lei. Dintre acestea 29 de amenzi au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 6 au vizat pietonii indisciplinați.