Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

pornire masini iarna

Pentru a nu avea neplăceri odată cu apariţia iernii este bine ca fiecare şofer să facă o minimă pregătire a autoturismului pentru anotimpul rece. Pe lângă montarea anvelopelor de iarnă, trebuie verificate antigelul, bateria şi ştergătoarele. 

 

Bateria poate cauza multe probleme şoferilor pe timp de iarnă, întrucât este mult mai solicitată. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara. 

De asemenea, pornirea concomitentă a unor accesorii, a termostatului, a ştergătoarelor, a luminilor, poate crea probleme bateriei, mai ales dacă este mai veche. Alături de mecanicul auto Răzvan Chişbora vă prezentăm câteva sfaturi. 

 

Bateria

Iarna bateria se consumă mult mai repede decât în celalalte anotimpuri. Deoarece motorul este foarte rece la pornire, va avea nevoie de mai multă energie pentru a porni, lucru care solicită bateria de două-trei ori mai mult decât în mod normal. 

“În momentul în care se încearcă pornirea motorului, şoferul trebuie să se asigure că nu este aprins niciun dispozitiv care să consume bateria. Aşadar, radioul, farurile, climatizarea, ştergătoarele etc se pot porni  numai după câteva momente de la pornirea motorului”, a explicat mecanicul Răzvan Chişbora. 

Specialiştii recomandă ca, în special în anotimpul rece, cablurile electrice să nu lipsească din portbagajul maşinii. 

Citește continuarea pe adevarul.ro

 

Auto-moto
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Germania ar putea interzice maşinile diesel

Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor state europene şi să interzică noile automobile diesel, a afirmat cancelarul Angela Merkel, recunoscând pentru prima oară că zilele...