Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

inzapezit

Drumurile cu maşina în afara oraşului pe viscol şi ninsoare trebuie evitate pe cât posibil, dar dacă eşti obligat să te deplasezi în astfel de condiţii uite câteva sfaturi şi lucruri pe care să lei ai la tine, în caz că rămâi blocat în zăpadă.

 

Încearcă să ai în maşină cât mai multe articole de pe această listă:

1) Bateria telefonului mobil încărcată la maximum, un cablu de încărcare pentru maşină sau un încărcător de baterie portabil

 

Dacă rămâi înzăpezit în timpul unei furtuni şi nu te mai poţi deplasa sună imediat după ajutor şi oferă informaţii cât mai precise despre locul unde te afli. Totodată, ar trebui să îţi suni şi prietenii sau familia pentru a le spune unde te afli şi ce s-a întâmplat. 

2) Torţe de avertizare sau triunghiuri reflectorizante pentru a semnaliza locul unde te afli

Aceasta te ajută să fii observat de ceilalţi şoferi, dar şi de către salvatori în cazul unui viscol şi a vizibilităţii reduse. Nu strică să ai în portbagaj un triunghi reflectorizant de calitate.

3) Pături sau chiar saci de dormit

O să ai nevoie de ele în cazul în care rămâi blocat în frig, chiar dacă vei petrece acolo doar câteva ore.

4) Haine groase

Dacă vei rămâne blocat în zăpada va trebui să ieşi din când în când din maşină, ceea ce înseamnă că ţi-ai putea uda haine. Totodată, este bine să nu fii complet dependent de căldura produsă de motor, pentru că nu ai mereu plinul făcut şi nu ştii cât va trebui să rezişti în frig.

Citește continuarea pe promotor.ro