Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

masina inghetata

Vremea umedă şi rece creează adevărate probleme şoferilor. Fie că este vorba despre dezgheţarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceţi mai uşor peste problemele specifice iernii. 

 

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea şi gerul provocându-le nenumărate probleme. Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiţii de vreme rea şi dezgheţarea maşinii reprezintă un adevărat coşmar. 

Parbriz îngheţat 

 

Pentru a dezgheţa parbrizul se realizează un amestec din oţet şi apă (în raport de 3:1) şi se pulverizează această soluţie pe ferestrele îngheţate. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin lichid de spălat vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheaţa se va topi. 

Blocarea încuietorilor după îngheţare 

Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi veţi rezolva problema. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască. Fiţi foarte atenţi să nu vă răniţi sau să stricaţi cheia. 

Citește continuarea pe adevarul.ro