Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

rca

După ce transportatorii au ieșit în stradă și au obținut plafonarea temporară a tarifelor de asigurare RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituție finanțată în mod incorect cu o parte din încasările firmelor de asigurări, „s-a văzut nevoită” să compenseze „pierderea" suferită în urma protestelor. 

 

Conform acestei grile de bonusare, un șofer experimentat, care nu a produs vreun accident și care a avut permanent asigurare RCA, era „premiat” cu un bonus clasa B14, având dreptul la o reducere a costului poliței cu 50%. Un șofer cu B13, la o reducere de 47%,  unul cu B12, de 44%, unul cu B11, de 41%, unul cu B10, de 38% și unul cu B9, de 35%.

Asta până în 23 decembrie a.c., data de la care toate aceste reduceri destinate șoferilor prudenți și corecți au fost eliminate, consecința fiind evident scumpirea polițelor exclusiv pentru această categorie de conducători auto.

 

Conform acestei „echivalente” inedite, chiar dacă merită B14 sau B10, un șofer prudent, care plătește degeaba RCA, mai poate primi o reducere de cel mult 32% din prețul integral al primei de asigurare, la fel ca și un conducător auto care, pentru că a provocat un accident, merită doar B8.
Citește articolul integral pe republica.ro