Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

timbrul de mediu

Proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, retrimis de presedintele Klaus Iohannis in Parlament, va intra miercuri in dezbaterea Comisiei de buget-finante, dupa care va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sustinand ca actul trebuie sa fie adoptat inaintea votarii bugetului de stat pe anul 2017.

 

UPDATE 11.00 Cererea de reexaminare a legii a primit raport de respingere de la Comisia de Buget, Finante, cu amendamentul ca legea va intra in vigoare de la ziua 1 a lunii dupa ce este publicata in Monitorul Oficial. Urmeaza votul final in plen.

Plenul Senatului a respins marti, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva solicitarii presedintelui Klaus Iohannis votand senatorii PSD, ALDE, UDMR. In favoarea reexaminarii au votat senatori PNL, USR si PMP - 36 de voturi.

 

Este o modificare fata de ziua de ieri la programul de lucru, respectiv azi vom incepe dezbateri de la ora 10.00 pana la ora 12.30. In principal pe respingeri. Si a mai fost aprobat pe ordinea de zi si plx 473/2016, celebra initiativa cu 102 taxe. Comisia de buget va lucra odata cu plenul, pana la ora 13.00 raportul sa fie gata si sa fie introdus la votul final de la ora 13.00 impreuna cu respingerile pe care o sa le lucram astazi. Urgenta, fiind vorba de scoaterea unor taxe, e normal sa fie premergatoare aprobarii bugetului de stat", a afirmat deputatul Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului Permanent.
 
Presedintele Klaus Iohannis a retrimis vinerea trecuta Parlamentului, pentru reexaminare, Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, initiata de PSD. 

Seful statului a afirmat ca "pentru a fi eficienta, reducerea in sine a taxelor trebuie sa fie insotita de o imbunatatire a procedurilor administrative si a disciplinei bugetare."

De asemenea, presedintele a cerut o dezbatere reala in Legislativ in privinta finantarii televiziunii si radioului public si a afirmat ca legea retrimisa spre reexaminare poate genera noi probleme, ce se adauga celor deja existente in cazul acestor institutii.