rca

Polița RCA este obligatorie pentru toți conducătorii auto. Ca urmare, legea prevede sancționarea conducătorilor auto pentru lipsa asigurării obligatorii-RCA, dar nu pentru că polița respectivă nu se află, la momentul controlului, asupra șoferului.

De altfel, într-o astfel de situație, Poliția poate verifica pe loc, pe site-ul CEDAM, dacă pentru mașina respectivă exista sau nu încheiată o poliță de asigurare valabilă și, doar dacă mașina nu apare ca fiind asigurată, îl poate amenda pe cel de la volan. De altfel, recent, presa a relatat despre un astfel de caz, în care instanța de judecată a dat câștig de cauză soferului. Astfel, potrivit ziarului Adevărul, o instanţă din România i-a dat câştig de cauză unui şofer amendat de Poliţia Rutieră pe motiv că nu avea poliţa RCA la el, atunci când a fost verificat în trafic. Conducătorul auto primise o amendă contravenţională de 630 de lei, însă, în urma contestației făcută în instanță, magistraţii  au desfiinţat sancţiunea. Este vorba despre sentinţa civilă numărul 527, din 1 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei, care a constatat că legea nu prevede ca participanţii la trafic trebuie să aibă asupra lor poliţa de asigurare auto.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este indicat să faci o copie a poliței de asigurare RCA, pe care s-o ai la tine, alături de talon și de permis, tot timpul.
sursa: libertatea.ro

 

Articole asemănătoare
Social
  • Miercuri, 26 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cum parcăm în Ploieşti? Cum vrem noi...

Pe Bulevardul Republicii, pe sensul de la Nord spre Centru, imediat după intersecţia cu strada 8 Martie, se parchează... ca la mama acasă, în mijlocul gospodăriei. Doar că... aici vorbim despre...