Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Gheorghe Bordeianu, un inginer din Bacău, a inventat motorul care funcţionează pe bază de hidrogen. Băcăuanul şi-a pus în practica invenţia, şi a ataşat maşinii sale (un Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania) un dispozitiv care funcţionează cu un amestec de apă, oţet, cola sau chiar urină.

 

Maşina poate fi considerată ecologică deoarece arde hidrogenul şi elimină în aer oxigenul. Gheorghe Bordeianu şi-a testat chiar maşina la RAR, iar rezultatele în privinţa emisiilor au fost zero.

Citește și:


”Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet si cola, chiar si cu urina” a declarat inginerul băcăuan.

 

Gheorghe Bordeianu afirmă că orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri se poate circula chiar şi 5.000 de kilometri. Secretul constă însă în generatorul care separă hidrogenul de oxigen.

Totuşi maşina are nevoie de benzină doar pentru a fi pornită. Apoi, motorul funcţionează cu amestecul de apă, oţet, cola sau chiar urină.
sursa: promotor.ro

 

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Trafic blocat pe DN 2

Circulația pe DN 2, în judeţul Buzău, este blocată, vineri, după ce o cisternă încărcată cu motorină a lovit din spate un TIR cu marfă, în localitatea Poşta Câlnău. Pompierii au izolat zona,...