Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Neatenţia la volan, viteza excesivă şi nerespectarea celor mai elementare reguli de circulaţie sunt cele mai întâlnite greşeli pe care le fac şoferii în trafic, potrivit polițiștilor de la Rutieră.

 

Iată un top 5 al celor mai des întâlnite greşeli pe care le fac şoferii în trafic:

1. Atenţie la neatenţie! (Nu dormi cu ochii deschişi)

 

Pare un clişeu pe care l-aţi auzit de mai multe ori, dar neatenţia şi desfăşurarea în timpul conducerii a altor activităţi care te distrag de la condus, pot duce la accidente. 

2. Nepăstrarea distanţei faţă de maşinile din faţă

Sunt destul de frecvente în trafic situaţiile în care conducătoruii auto mânaţi de o permanentă grabă sau de dorinţa de a arăta cât de buni şoferi sunt ei, uită să păstreze o distanţă adecvată între maşina lor şi cea din faţă. Deşi efortul minim de a lăsa suficient loc între maşina ta şi cea din faţă poate evita multe accidente, mulţi ignoră acest aspect dar riscă enorm să provoace o tragedie.

3. Nerespectarea regulilor de circulaţie elementare

Neasigurarea în momentul efectuării manevrelor de mers înapoi, în special în oraşe, în situaţiile în care vizibilitatea este obturată, poate duce la accidente. Şoferii care vor să facă o astfel de manevră ar trebui să fie pilotaţi de o altă persoană.

4. Depăşirea vitezei legale 

Şoferii, când ştiu că prin zonă nu se alfă poliţişti rutieri, au tendinţa de a depăşi viteza legală. Acest lucru este foarte periculos mai ales în zonele urbane, deoarece îi pune în imposibilitatea opririi în siguranţă la trecerile pentru pietoni sau la părăsirea părţii carosabile în curbe unde aderenţă este scăzută. 

5. Nesemnalizarea direcţiei de mers

Vorba „merge şi-aşa” funcţionează până când dai de belea. Cel mai bine e să nu ajungi acolo. Aşadar, nesemnalizarea sau semnalizarea tardivă a schimbării direcţiei de mers plus neasigurarea înainte de schimbarea benzii de mers pot duce la situaţia în care ceilalţi conducători auto nu mai pot evita producerea accidentelor.
sursa: adevarul.ro

 

Auto-moto
  • Marți, 25 Iulie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident rutier - Cu maşina direct în casă

Un accident rutier s-a produs marţi seara, în comuna Drăgăneşti, sat Meri. Şoferul a părăsit carosabilul, ajungând în gospodăria unui localnic. Trei persoane sunt asistate medical, în autoturism...