Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spital-pediatrie-ploiesti-stimulente-financiare-medici.jpg

Din bugetul municipiului se prevede alocarea, lunară, a unui salariu mediu brut pentru fiecare medic care își desfășoară activitatea la cele două unități medicale. Se speră că, astfel, vor fi atrași, pe de o parte, mult mai ușor specialiștii, iar pe de altă parte va fi stopată migrația medicilor peste hotare.

Astfel, conform hotărârii de aprobare a bugetelor celor două instituții medicale, medicii de la Spitalul de Pediatrie și de la Spitalul Municipal vor primi lunar, pe lângă salariul stabilit conform legii, un salariu mediu brut de la bugetul local.

 

Decizia de acordare a acestor stimulente se aplică începând cu luna aprilie a acestui an, iar sumele sunt prevăzute până la finele anului în bugetele celor două spitale.

„Suma aprobată în Consiliul Local pentru acest an, cu această destinație, este de 500.000 de lei pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești. Acest venit este stabilit în cuantum de un salariu mediu brut la nivel național. Practic, fiecare medic va primi de la bugetul local 1.100 de lei net/lună. Aceasta este o măsură de a atrage medici, dar și ca actualii medici de la Spitalul de Pediatrie să nu mai plece”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Călin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești. La această oră, la unitatea medicală sunt înregistrați 33 de medici, problema cea mai spinoasă fiind aceea că la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante organizate de unitatea medicală rar se prezintă candidați.

De același stimulent financiar vor beneficia și medicii de la Spitalul Municipal Ploiești, aflat tot în administrarea Primăriei Ploiești. Suma alocată strict pentru acest capitol este tot de 500.000 de lei, stimulentul financiar urmând să fie acordat lunar. Astfel, fiecare medic de la Spitalul Municipal va primi, la rândul său, un salariu mediu brut la nivel național/lună.