Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

angajari-scoli-spitale.jpg

Aproape 80 de posturi dintr-un total de 400 vacante vor fi scoase la concurs la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, instituție unde salariile au crescut substanțial încă de anul trecut. 

De altfel, reprezentanții Consiliului Județean Prahova, după analizarea bugetului de venituri și cheltuieli de la DGASPC Prahova, au tras și o concluzie: bugetul instituției este aproape jumătate din bugetul județului Prahova. 

 

Mai exact, salariul unui director de centru de asistență socială câștigă mai mult de 7.000 de lei, prin urmare mai mult față de indimnizația unui vicepreședinte de Consiliu Județean sau al unui președinte de CJ.

Citește și: Bugetul necesar pentru o instituție din Prahova aproape jumătate din bugetul județului

Cât privește angajările de la DGAPC Prahova explicația este simplă. În centrele de asistență socială raportul angajați/beneficiari trebuie să fie de unu la unu. 

„Există o modificare legislativă, care spune că raportul angajați/beneficiari din centrele sociale trebuie să fie de unu la unu, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de o serie de angajări în cadrul Direcției. Ei au calculat că au aproximativ 400 de posturi disponibile în organigramă, din care 80 reprezintă urgențe pentru care vor demara concursuri de angajare", a declarat Vasile Pătrașcu, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Citește și: Posturi vacante la școli, centre de asistență socială și spitale din Prahova

Cu privire la angajări deja au fost publicate primele posturi vacante, de asistenți, îngrijitori sau de instructori de educație.