Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

module de locuit

Chiriașii Primăriei Ploiești din locuințele care nu prezintă siguranță la seisme riscă să ajungă pe drumuri.

 

Anul trecut au fost expertizate 33 de clădiri ale municipalității în care stau chiriași, iar concluzia a fost una alarmantă. 150 de ploieșteni care locuiesc cu chirie în imobile ale primăriei trebuie evacuați.

”Anul trecut a existat o bugetare cu 2 milioane de lei, însă nu s-a făcut nimic pe această tema. Conform ANAF nu avem cum să achiziționam module pe care sa le punem la dispoziția chiriașilor. În evidența noastră există 33 de imobile care nu prezintă siguranță la seisme și într-un grad avansat de degradare. Există și o adresă din partea Inspectoratului în Construcții potrivit căreia în caz de prăbușire răspunderea este a Primăriei. ANAF interzice pe de altă parte achiziționarea de module care pot fi destinate chiriașilor primăriei. Este tragic că pe viitor nu există o altă posibilitate decât de evacuare a acestor chiriași din casele aflate într-un grad avansat de degradare”, a explicat consilierul local Robert Vascan, președintele Comisiei de Asistență și Protecție Socială din cadrul Consiliului Local Ploiești.

 

La Ploiești au fost achiziționate în 2008 șase module care au destinația de locuințe de necesitate, însa de atunci și până acum legislația a fost modificată, iar acest lucru nu mai este permis.