Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

bazin-olimpic-ploiesti.jpg

Primăria Ploiești a identificat terenul pe care ar urma să fie realizată o bază sportivă complexă în municipiu.

Astfel, municipalitatea a identificat o suprafață de 15 hectare, în spatele Hipodromului, unde se dorește realizarea unui bazin olimpic, a unui teren de fotbal cu gazon artificial și a unei piste de atletism. 

„Am transmis adresă la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unui bazin olimpic. Pentru acest proiect, cel puțin în forma actuală, dorim alocarea unei suprafețe de două hectare. Se discută intens și pentru realizarea unui teren de fotbal, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și ne-am propus să realizăm tot aici, pe terenul din spatele Hipodromului, o pistă de atletism. Restul de teren ar urma să fie destinat construcției de locuințe, pentru tineri, iar o suprafață de teren urmează să fie repartizată, conform legii, veteranilor de război”, a declarat astăzi Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești. 

În funcție de răspunsurile primite de la Compania Națională de Investiții (CNI) și de la Federația de Fotbal, municipiul Ploiești ar urma să propună elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru stabilirea valorii celor trei proiecte.

În momentul de față, municipalitatea are în dotarea Clubului Sportiv Municipal (CSM) un singur bazin de înot la Vega, care în prezent este închis pentru derularea unor reparații.