Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 primaria ploiesti

Alocările prognozate pentru 2017 au băgat Primăria Ploiești în ședință.  

 

Dezbaterea a durat mai bine de opt ore, timp în care aleșii ploieșteni au analizat modul în care veniturile municipalității, estimate la 504 milioane de lei, vor fi cheltuite.

Ședința la care au luat parte primarul Adrian Dobre, dar și viceprimarii Cristian Ganea și George Pana, s-a aprins în momentul în care s-a încercat găsirea de soluții pentru redresarea TCE.

 

La acest subiect părerile au fost împărțite. Una dintre propuneri a vizat majorarea de capital, numai că această majorare nu poate fi folosită pentru plata datoriilor acumulate de TCE către ANAF și SPFL, instituții care au câștigat procesele cu societatea de transport.

O altă variantă, care se pare că este îmbrățișată într-o măsura mai mare, vizează restructurarea societății, lucru care ar urma să aibă ca efect și reducerea personalului. Numai că o astfel de măsură nu este îmbrățișată de sindicaliști, aceștia solicitând aplicarea Directivei Europene referitoare la tariful de rentabilitate.

Cert este că deja la nivelul TCE se discută inclusiv despre o majorare a prețului biletelor și abonamentelor, calculele în acest sens nefiind definitivate. Discuții sunt însă legate și de modul în care municipalitatea intenționează să achiziționeze în acest an un număr de 50 de autobuze, la aceasta oră fiind demarată procedura de elaborare a caietului de sarcini.

În altă ordine de idei, bugetul local a fost lansat deja în dezbatere pe site-ul Primăriei Ploiești, după ce au fost creionate în mare veniturile și, totodată, cheltuielile municipalității și instituțiilor din subordinea Consiliului Local, in 2017.

La capitolul investiții se vorbește despre extinderea canalizării, finalizarea lucrărilor la stația de epurare, realizarea pieței centrale, precum și demararea proiectului de realizare a unui nou spital.

Tot anul acesta se speră modernizarea zonei de la Gara de Sud și începerea lucrărilor la terminalele de la Nord, Bariera București (UPG) și Podul Înalt.