Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

iluminat-public-ploiesti.jpg

În urma evaluării ofertelor depuse în cadrul achiziției directe, oferta câștigătoare a fost desemnata cea depusa de S.C. Luxten Lighting Company SA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la această licitație a fost inițial 16.02.2017, ora 14:00. Acest termen a fost prelungit până pe 21 februarie, ora 14.00, având în vedere faptul că în data de 15.02.2017, un operator economic a solicitat clarificări asupra cerințelor minime de calificare impuse de autoritatea contractantă prin Fisa de date a achiziției, cu privire la capacitatea de exercitare a activității profesionale de către operatorii economici și necesitatea întocmirii unui răspuns concludent cu privire la clarificările solicitate de operatorul economic.

La licitația organizată de municipalitate s-au prezentat trei firme, câștigătoare fiind Luxten, valoarea prevăzută în caietul de sarcini fiind de 130.000 de lei. Conform anunțului Primăriei Ploiești, firma câștigătoare este Luxten Lighting Company SA, „cu un preț ponderat de 137,79 lei fără TVA”.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, firma câștigătoare a licitației va presta servicii de mentenanță pentru iluminatul public pe o durată de șase luni, până la organizarea unei noi licitații prin care să fie desemnat operatorul care va asigura iluminatul public în Ploiești. 

Firma Luxten și-a desfășurat activitatea la Ploiești timp de mai mulți ani, în baza unui contract extrem de contestat de unii aleși locali, Asta ca urmare a prețurilor practicate și a bugetului alocat anual de municipalitate.

Citește și: Scandal monstru în Consiliul Local Ploiești-VIDEO

Contractul a expirat cu Luxten, iar serviciile de mentenanță au fost preluate, în 2013, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, de către SGU Ploiești. Numai că și acest contract a expirat. Cum SGU nu deținea licență nu s-a înscris la licitația organizată de municipalitate.