Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spanac-sgu.jpg

Serele din Mihai Bravu ale Servicii Gospodărire Urbană Ploiești se dovedesc a fi profitabile. Odată cu venirea primăverii, SGU se poate lăuda acum cu adevărate culturi de spanac și salată.

Se spune că una dintre investițiile profitabile în agricultură, care pot aduce venit sigur aproape tot timpul anului, o reprezintă cultura de spanac. Această plantă nu necesită eforturi mari în momentul cultivării, iar randamentul este foarte ridicat. La un hectar se pot obține chiar și 20 de tone de frunze de spanac pentru comercializare, spun specialiștii, care consideră că inclusiv piața de desfacere este una destul de largă.

„În această perioadă, la serele din Mihai Bravu, nu avem prea multe flori, însă avem spanac și salată”, a susținut Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.

Astfel, la serele din Mihai Bravu a fost cultivată salată pe o suprafață de 360 de metri pătrați, iar pe alți 180 de metri pătrați a fost cultivat spanac.

Conform hotărârii Consiliului Local Ploiești, prețul stabilit este de 5 lei/kg pentru spanac și de 1,20 lei/buc salată.

În toamna anului 2016, la serele din Mihai Bravu a fost cultivată o suprafață de 360 de metri pătrați cu salată și 400 mp cu spanac, fiind plantate frezii pe o suprafață de 120 mp.