Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

salarii bugetari primarii

După discuția de la Consiliul Județean Prahova, unde angajații au solicitat uniformizarea salariilor, fiind date ca exemple administrațiile de la Constanța și Olt, același lucru a fost solicitat și la Primăria Ploiești.

 

Conform unei decizii a Curții Constituționale din decembrie 2016, a fost aprobată uniformizarea salariilor la nivel de ramură. Diferența de salarii este de câteva zeci de mii de lei, cel putin la nivelul consiliilor județene. Numai că aplicarea unei astfel de decizii ar putea da peste cap orice calcule matematice legate de bugete.

Aplicarea unei astfel de decizii la nivelul Consiliului Județean Prahova ar conduce la o majorare cu 90% a cheltuielilor salariale. La Ploiești, numai prin aplicarea majorărilor de 20% în cazul salariilor funcționarilor publici și cu 50% a salariilor angajaților de la Teatrul Toma Caragiu și de la Filarmonica Ploiești, anvelopa salarială a crescut cu 25 de milioane de lei.

 

”A fost și la Ploiești un concurs printre angajați care găsește cel mai mare salariu la nivel de primărie în țară. La noi deja anvelopa salarială a crescut foarte mult ca urmare a aplicării majorărilor salariale de la 1 februarie”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

La Consiliul Județean Prahova decizia legată de uniformizarea salariilor după ce se vor primi răspunsuri de la Ministerul Muncii, de la Ministerul Administrației, dar și de la ministerul Justiției, de la care s-a solicitat interpretarea deciziei Curții Constituționale.

Cel mai mare salariu la nivel de primărie este la Târgu Jiu, unde un consilier superior are 6.100 de lei.

Angajații de la Târgu Jiu au un spor de dispozitiv de 25% și spor de confidențialitate de 10%, calculate la salariu brut. Diferența față de Primăria Ploiești este de aproape 35%.