Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

proiect-hale-centrale.jpg

Ca urmare a unei adrese a Inspectoratului de Stat în Construcții, prin care se precizează că actuala piață centrală nu prezintă siguranță seismică, autoritățile locale au anunțat că anul acesta se vor face demersuri pentru construirea unei noi clădiri care să aibă această destinație.

Pe același amplasament al pieței centrale ar urma să fie construită o nouă clădire cu regim de înălțime parter și etaj. 

La parter ar urma să fie realizat un spațiu pentru tarabe, o microhală pentru flori, standuri de vânzare a produselor de tip băcănie, grupuri sanitare publice și pentru comercianți, vestiare aferente halei de carne, dar și birouri control sanitar, birou control cântar și închiriere cântar. Proiectul care se dorește a fi aprobat în ședința Consiliului Local Ploiești prevede ca la etaj să fie realizate spații destinate amenajării birourilor cu grupuri sanitare proprii.

Accesul publicului în clădire se face pe cele 4 laturi ale clădirii, fiecare acces principal având un vestibul de acces. În interior, vor fi prevăzute patru scări pentru acces la etaj.

Se are în vedere adaptarea clădirii și pentru persoanele cu nevoi speciale. Astfel, vor prevăzute rampe de acces în clădire de la nivelul trotuarului, un grup sanitar special, pante de racord între carosabil și trotuar.

Toate spațiile vor fi ventilate natural prin ferestre/panouri cu ochiuri mobile și mecanic prin intermediul sistemului de ventilație. Se va asigura iluminatul natural al încăperilor. Viitoarea construcție ar urma să aibă 2.571,40 mp, suprafața terenului fiind de 3.683,10 mp

Conform documentației Studiu de Fezabilitate întocmit de S.C. Restitutio SRL Ploiești, valoarea totală fără TVA a proiectului este estimată la 20.737.030,00 lei. 

 

Citește și: Cum va arăta nouă piață provizorie de la Ploiești

Reprezentanții Primăriei Ploiești au anunțat că, în 2017, din creditul Exim Bank, se dorește alocarea a peste 10 milioane de lei, pentru demararea proiectului.

Pe durata construcției noii piețe agroalimentare centrale, comercianții își vor derula activitatea într-o piață provizorie, amplasată pe strada Griviței. În această zonă vor fi montate mai multe corturi industriale.