Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

drum-judetean-talea.jpg

Pe lista drumurilor județene care vor fi asfaltate în acest an figurează și DJ206, pe raza localității Talea.

Pentru a reduce numărul drumurilor județene din Prahova care nu beneficiază nici până la data aceasta de asfalt, Consiliul Județeana propus, încă de anul trecut, alocarea de fonduri pentruasfaltarea unor drumuri județene.

La începutul lui 2016, aleșii au aprobat un proiect privind indicatorii tehnico-economici pentru DJ 206, drumul județean pietruit de la Talea. Numai că, la finele anului lucrările nu au mai fost efectuate din cauza condițiilor meteo.

Anul acesta DJ206 este inclus din nou pe lista drumurilor prevăzute a fi asfaltate. Vorbim de o porțiune cuprinsă între km 7+740 şi km 9+000. Pe această distanță, drumul este pietruit, în stare foarte rea de viabilitate. Apele provenite din precipitaţii s-au scurs pe platforma drumului, antrenând materialul din pietruire (balast), infestându-l cu argilă şi formând gropi, denivelări, făgaşe şi chiar ravene.

Strict pentru asfaltarea drumului pe distanța de 1,3 kilometri, Consiliul Județean intenționează să aloce 1.475.000 de lei.

Citește și: Lista drumurilor județene pe care nu se va face deszăpezire

În sezonul de iarnă 2016 - 2017, circa 8% din drumurile județene nu au fost deszăpezite, acestea fiind greu accesibile înclusiv vara nefiind asfaltate.