Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

piata-centrală.jpg

Autoritățile locale au anunțat că se dorește ca din acest an să fie demarate lucrările la noua piață centrală, după ce în prealabil se va realiza piața provizorie, astfel încât activitatea comercianților să nu fie perturbată.

Discuțiile legate de realizarea unei noi piețe centrale datează de foarte mult timp, în acest sens fiind elaborate trei studii de fezabilitate. Cert este că primele discuții de anul acesta pe această temă au vizat și propunerea ca din creditul accesat în 2016 de municipalitatea ploieșteană să fie alocată suma de 10 milioane de lei.

 

Citește și; Cum va arăta nouă piață provizorie de la Ploiești

„Creditul accesat de Primăria Ploiești a fost în valoare de 78 de milioane de lei, din care a rămas suma de 25 de milioane de lei. Ne-am propus ca în acest an să alocăm suma de 10 milioane de lei pentru demararea proiectului de realizare a noii piețe centrale, proiect evaluat la aproximativ 20 de milioane de lei. Durata de realizare a acestei piețe este de 18 luni”, a declarat George Pană, viceprimarul municipiului Ploiești, care a precizat că se lucrează deja la caietul de sarcini pentru organizarea licitației după aprobarea bugetului local și a bugetului SC Hale și Piețe. Potrivit acestuia, noua piață centrală va fi realizată conform ultimului proiect întocmit de SC Hale și Piețe, respectiv o construcție cu un singur nivel, care va fi prevăzută și cu parcări.

Licitația va viza atât demolarea actualei piețe centrale, cât și realizare pieței noi agro-alimentare. Durata estimată pentru realizarea acestui obiectiv este de 18 luni.

La această oră, pe platoul de la Halele Centrale își desfășoară în prezent activitatea un număr de 650 de comercianți. Pe durata executării noii piețe centrale, comercianții își vor desfășura activitatea în viitoarea piață provizorie, de pe strada Griviței.