Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

primaria-campina.jpg

De la pasaje subterane și până la patinoar în centrul orașului sau stații de închiriat biciclete pentru câmpineni reprezintă doar o mică parte dintre proiectele promise de autoritățile locale, dar niciodată puse în practică, în ciuda faptului că multe dintre ele au fost chiar și bugetate. Reprezentanții administrației publice locale s-au înscris parcă, în ultimii ani, la un concurs de idei geniale, care ar fi putut anima puțin orașul, doar că, din motive greu de explicat totul s-a oprit în fază de intenție.

 

Patinoar la poligon

Patinoar cu gheață artificială sau unul permanent cu gheață naturală a fost unul dintre proiectele despre care primarul Horia Tiseanu făcea declarații promițătoare în 2011. Se vorbea atunci că deja s-a luat legătura cu două societăți comerciale care s-au arătat interesate să amplaseze un patinoar în centrul orașului, astfel că tinerii și copiii din Câmpina să nu mai fie nevoiți să meargă fie la Sinaia, fie la Ploiești pentru o oră de distracție în vacanța de iarnă. Același Tiseanu spunea că mai exista și o a doua variantă, cea a unui patinoar permanent care să fie amplasat lângă bazinul acoperit de înot.

 

Ideea unui patinoar în Câmpina este cu mult mai veche însă. Pe la începutul anilor 2000, fostul primar Gheorghe Tudor vorbea despre un astfel de centru sportiv care să fie amenajat pe terenul fostului poligon auto de pe strada Schelelor. De asemenea, se mai vorbea despre un patinoar care să fie amenajat în parcul Soceram de pe Muscel.  Toate aceste idei care au fost făcute în special în perioada de pre-campanie electorală nu au prins contur,  astfel că tinerii din Câmpina și din localitățile învecinate merg în continuare în stațiunile de pe Valea Prahovei pentru a practica sporturile de iarnă.

Stație de închiriat bicilete pentru câmpineni

A fost un alt proiect promis de consilierii locali în anul 2014, ba chiar a primit și un buget de 2 miliarde de lei vechi, doar că localinicii din Câmpina continuă să se plimbe tot cu bicicletele lor. Stațiile de închiriat biciclete ar fi trebuit amplasate pe platoul Muscel și pe Bulevardul Culturii, în zone considerate turistice, doar că, după ce au analizat mai bine proiectul, aleșii locali și-au dat seama că implementarea unui astfel de proiect ar fi foarte complicat. S-a invocat faptul că nu există personal care să se îngrijească de echipamente și nici cine se asigure mentenanța bicicletelor. Pe scurt, prea complicat, prea scump, mai bine nu. Și așa a rămas. Doar o promisiune fluturată pe la nasul alegătorilor.

Fântâna cu Cireși se tot reabilitează pe hârtie din anii 90

Reabilitarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși, singurul loc unde câmpinenii își petrec weekend-urile de vară în mod traițional a rămas tot o promisiune pe care au făcut-o localnicilor mai toți primarii care s-au perindat în această funcție din anii 90 încoace. Singura intervenție pe care aleșii locali au făcut-o, obligați fiind de lege, a fost să monteze într-o zonă special amenajată grătare metalice, pentru ca turiștii să nu mai aprindă focul în pădure.

Tunel subteran prin centrul orașului, probabil cea mai spectaculoasă promisiune făcută câmpinenilor în perioada în care Florin Anghel era președinte al Consiliului Județean Prahova. Se vorbea atunci despre căutarea unei soluții pentru a descongestiona traficul de pe Bulevardul Carol I. Autorităților locale le venise idee să sape un tunel începând din dreptul Casei Cărții și până la intersecția Bulevardului Carol I cu strada Schelelor, iar bulevardul să se transforme într-un imens pasaj pietonal. Proiectul, extrem de ambițios, a rămas tot în faza de promisiune.

Clubul pentru tineri

Și în cel de-al patrulea mandat al primarului Horia Tiseanu se vorbește din nou despre proiecte ambițioase menite să însuflețească viața copiilor și a adolescenților din Câmpina. Se vorbește acum despre înființarea unui club al tinerilor, un loc special amenajat unde liceenii și studenții să poată socializa, având în vedere că în Câmpina localnicii sub 20 de ani nu au unde să se distreze. Scopul acestui club este de a-i ține cât mai departe pe adolescenți de cluburile de noapte și de localurile unde se consumă alcool sau alte substanțe interzise.

 Inițiatorii proiectului spun că, dacă în Câmpina există un club al pensioarilor și unul al copiilor, de ce nu ar putea să existe și un club special pentru tineri.  Dacă se va înfiița, centrul va avea un regulament strict în ceea ce privește accesul (doar cu legitimație), iar programul va fi gândit și realizat chiar de membrii acestuia. Se vorbește despre înființarea în incinta clubului a unei cafenele unde să se comercializeze doar produse nonalcoolice, despre o sală unde să se proiecteze filme, o sală pentru organizarea de petreceri, dar deocamdată nici măcar nu a fost identificat un spațiu care să se preteze la o astfel de club.

Piscina cu pereți din sticlă

La capitolul idei, aleșii locali din Câmpina stau foarte bine, doar că atunci când trebuie să le și pună în practică se poticnesc imediat. După ce în vara anului trecut administrația publică locală a lăsat orașul fără nici măcar o singură piscină, anul acesta câmpinenilor li se promite o bază de relaxare modernă. Piscina de lângă Casa Tineretului va fi complet transformată, promit din nou reprezentanții Primăriei Câmpina, astfel că la vară cei care vor să se răcorească pentru câteva ore să nu mai fie nevoiți să plece cu prosopul și costumul de baie la Paltinu sau în alt oraș. Piscina de la Casa Tineretului va fi una acoperită, astfel încât să poată fi funcțională și în sezonul rece. Va fi prevăzută însă cu pereți glisanți, tocmai pentru a se putea evita efectul de saună, în lunile de vară.

Dacă și aceste din urmă două proiecte vor rămâne doar idei bune rămase doar la stadiul de desen pe hârtie, rămâne de văzut.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...