Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spital-ploiesti-nou.jpg

Anul acesta de la bugetul Ploieștiului vor fi alocate fonduri pentru studiul de fezabilitate și demararea procedurii de construcție pentru noul spital.

 

Primarul Adrian Dobre a făcut astăzi o noua prezentare a proiectului viitorului spital de la Ploiești, prin care se dorește comasarea Spitalului de Pediatrie cu cel Municipal. Anul acesta, a anunțat primarul, în proiecția de buget sunt prevăzute 20 de milioane de lei pentru studii, documentații și pentru demararea procedurii de achiziție în vederea desemnării firmei care ar urma să realizeze construcția propriu-zisă.

Valoarea estimativă a proiectului este de 50 de milioane de euro. Viitoarea unitate medicală va avea 600 de paturi și va fi realizată în zona Torcători, în incinta unei foste cazarme militare dezafectate.

 

Primarul Dobre nu a exclus ca finanțarea, cel puțin pentru aparatura medicală, să se realizeze în baza unui parteneriat public privat. În ceea ce privește finanțarea construcției, edilul nu a exclus atragerea de fonduri de la Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, dar și atragerea de fonduri de la UE.