Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

targul mierii campina

Târgul Mierii, cel mai mare eveniment de acest fel din țară,  organizat de 11 ani, în fiecare sfârșit de februarie, la Câmpina, ar putea fi anulat în acest an. Motivul este unul cât se poate de grav. După 11 ani, consilierii locali, care sunt parteneri ai acestui eveniment, au realizat că sunt probleme legate de finanțarea târgului.

 

Consilierii locali au realizat că Mihail Apostolescu, organizatorul evenimentului, percepe o chirie celor care vor să dețină o tarabă pentru a-și expune marfa la târg, în condițiile în care atât spațiul (holul mare din clădirea Casei Tineretului, dar și curtea din fața instituției), cât și standurile sunt puse la dispoziție de Consiliul Local. Închirierea unor spații oferite gratuit de Consiliu Local este ilegală, așa că aleșii locali au decis să nu voteze la ultima ședință proiectul privind aprobarea alocarii unor sume de bani pentru susținerea financiara a unor manifestari culturale.

Mihai Apostolescu, președintele Asociației Apicole Valea Prahovei, organizatorul Târgului Mierii a solicitat de la bugetul local suma de 27.400 de lei, bani necesari, printre altele, pentru promovarea evenimentului în mass media (9000 de lei), afișe, diplome, medalii, bannere (5.800 de lei), doze de miere distribuite gratuit copiilor (1.700 de lei), un catalog de prezentare (4000 de lei) etc. Apostolescu a precizat că acești bani de la bugetul local reprezintă "cca 20-30% din necesar, diferenta urmând a fi acoperită de asociație din surse proprii( încasările din taxa de participare la târg și din sponsorizări)".

 

”În condițiile în care cu mai puțin de o lună de zile înaintea Târgului Mierii nu avem încă buget pentru eveniment, este firesc și de bun simț să suspendăm manifestarea, pentru a nu repeta situația din 2013, când aveam angajate plăți de cca 40.000 lei pentru eveniment iar C.L. Câmpina a alocat doar 7000 lei!! (...) Târgul Mierii, construit cu migală timp de 12 ani, prin numărul de evenimente organizate, numărul de vizitatori și dinamica vânzărilor era cea mai importantă manifestare de profil din țară, atrăgând la Câmpina în trei zile cca 15.000-17.000 de oameni” a scris Apostolescu pe pagina sa de facebook.

Consilierii locali au decis să organizeze în cursul lunii februarie o ședință extraordinară în care să găsească o soluție pentru finanțarea Târgului Mierii și pentru organizarea lui cât mai curând posibil.

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...