Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

consiliul-judetean-prahova.jpg

Posturile de aleși județeni au devenit vacante la finele anului trecut, după ce trei consilieri au obținut mandate de parlamentari.

Cei trei aleși județeni au fost validați în funcția de deputat, la scurt timp după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Este vorba despre consilierul județean Nicoleta Bozianu, fost viceprimar al Ploieștiului, care a candidat pe listele PMP, Laura Moagher (PSD) și Andrei Nicolae (PSD).

Momentan, formațiunile politice nu s-au grăbit să depună documentele pentru validarea noilor aleși județeni, existând diferite discuții cu privire la viitoarele persoane care vor ocupa aceste posturi.

De exemplu, următorul pe lista de supleanți a PSD de la alegerile din iunie 2016 este Cătălin Niță, fost consilier județean, care și-a dobândit „notorietate” după ce ar fi fost prins în flagrant cu pliante denigratoare la adresa lui Dobre, candidat la acea dată la funcția de primar. Problema este că, la scurt timp după alegeri, Niță a obținut postul de director adjunct la Muzeul Județean de Științele Naturii și sunt discuții dacă această funcție este incompatibilă cu aceea de consilier județean. În cazul în care Niță nu va fi nominalizat, următorii pe lista de supleanți sunt Sorin George și pe Georgiana Ardeleanu.

Aceleași discuții sunt însă și la PMP, persoana nominalizată în locul deputatei Cătălina Bozianu urmând să fie validată de Biroul Politic.