Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

palat-administrativ-salarii.jpg

Noile măsuri ale Guvernului Grindeanu, cu privire la creșterile salariale, vor afecta în mare parte bugetul local al municipiului Ploiești din 2017.

Reprezentanții Primăriei Ploiești au început analizele legate bugetul local pentru 2017. Una dintre influențele care se reflectă direct în buget o reprezintă creșterea salarială prognozată de la 1 februarie. 

Influențele sunt destul de mari. De exemplu, creșterea de 50 % a salariului va viza aproximativ 200 de persoane, potrivit unei estimări. Este vorba atât de artiștii de la Teatrul Toma Caragiu, dar și de angajații Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, unde este posibil să se renunțe la colaboratori și să se treacă la noi angajări. 

„Probabil nu vom mai face investiții din bugetul local”, a susținut astăzi primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, precizând că municipalitate analizează posibilitatea de atragere a fondurilor europene, dar și de folosire eficientă a excedentului de 45 de milioane de lei. 

Edilul Ploieștiului a menționat că anul 2017 va aduce o serie de licitații la Ploiești. Este vorba de delegarea serviciului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, de delegarea serviciului de curățare a căilor publice, dar și de delegarea serviciului de iluminat public. 

Revenind la salarii, analiza a vizat atât creșterea cu 20% a salariului pentru bugetari, cât și creșterea cu 50% a salariilor pentru artiști. Trebuie precizat că o altă creștere vizează salariul minim pe economie de la 1.250 la 1.450 de lei.

În plus, trebuie să menționăm că toate bugetele instituțiilor din subordinea Consiliului Local vor fi influențate de creșterea salarială. 

„Noi am solicitat o nouă analiză pe anumite bugete ale unor instituții din subordinea Primăriei Ploiești”, a precizat Adrian Dobre.