Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

primaria-ploiesti-proiecte.jpg

Unul dintre proiecte vizează terminalul multimodal de lângă Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și realizarea unui proiect asemănător la Podul Înalt, pe terenul actualului depou. În bugetul local ca exista prevedere și pentru finalizarea stației de epurare.

Printre proiectele care se doresc a fi promovate pentru atragerea de finanțare europeană se numără două terminale la Spitalul Județean și la Podul Înalt, unde ar urma să fie realizată și o parcare imensă pentru traficul greu. O altă parcare de dimensiuni mari se dorește a fi realizată în zona centrului comercial din zona de Nord, fiind deja aprobată ca proiect prioritar și o parcare subterană, care ar urma să fie realizată cu fonduri europene, la Gara de Sud, care vine la pachet și cu reconfigurarea zonei.

„Extinderea străzii Laboratorului, care să asigure legătura între Republicii şi Gheorghe Grigore Cantacuzino, este un proiect mai vechi, pe care ne dorim să îl realizăm în acest an. La intersecţia cu strada Poligonului, noi avem un teren viran, care poate fi ecologizat şi transformat în parcare”, a susținut  Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

La rândul său, primarul Adrian Dobre a vorbit despre proiectele legate de achiziționarea de tramvaie și de autobuze.

„La finele anului 2016 au fost o serie de propuneri pentru eficientizarea activității de la TCE. Au fost o serie de propuneri venite din partea TCE, unde trebuie luate o serie de măsuri. În altă ordine de idei, concluzia generală este de a realiza acel serviciu de transport public nu doar în municipiul Ploieti, ci și în afara acestuia, pe raza localităților din jur, în urma unei asocieri. În momentul respectiv vor fi necesare noi mijloace de transport și o creștere de personal (...). Noi punem toate aceste probleme într-un ansamblu și încercăm să găsim soluții”, a susținut Adrian Dobre. 

 

De altfel, încă de anul trecut, Consiliul Local Ploiești a aprobat un proiect prin care a fost dat un acord de principiu pentru achiziționarea a 50 de autobuze noi, urmând să fie stabilită ulterior forma de finanțare.

Primarul municipalității a precizat că în bugetul local se vor regăsi fonduri și pentru finalizarea noii stații de epurare a Ploieștiului, menționând că în acest caz este necesară realizarea unei expertize. Din păcate, deși au fost demarate mai multe proceduri pentru desemnarea firmei care să realizeze această licitație, niciun operator nu s-a arătat interesat de o astfel de lucrare.

Un alt proiect important, promovat încă de anul trecut, prin realizarea unui studiu de prefezabilitate, vizează realizarea unui spital municipal, fiind demarate demersuri pentru găsirea unei locații în vederea construirii unei astfel de unități medicale.