Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 

 

sentinta

Trei șefi din Primăria Câmpina au fost iertați de instanță, deși au fost acuzați de că nu și-au îndeplinit obligațiile impuse de fișa postului, au contribuit la păgubirea Primăriei cu o sumă importantă de bani.

 
Iulian Anton, juristul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu, fost director economic, Eliza Oniță, fost contabil șef în aceeași instituție au fost iertați de instanță în procesul în care au fost judecați pentru neglijență în serviciu. Cei trei au primit doar un avertisment din partea judecătorilor câmpineni, după ce, au fost acuzați că, pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile impuse de fișa postului, au contribuit la păgubirea Primăriei cu o sumă importantă de bani.

Anton și ceilalți colegi ai săi au fost deferiți justiției de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina în iunie 2016. Dosarul este rupt din ancheta care a dus la condamnarea la închisoare a unul alt angajat al Primăriei Câmpina, Mihaela Bertescu, funcționara care și-a însușit aproape 100.000 de lei din banii alocați persoanelor asistați social.

Judecătorii de la Câmpina au considerat că Iulian Anton, Gheorghe Ecaterinescu și Eliza Oniță, care erau șefii Mihaelei Bertescu, nu au săvârșit o faptă atât de gravă încât să răspundă penal. Aceștia nu au fost achitați, dar judecătorul a decis să renunțe la aplicarea pedepsei, măsură permisă de Noul Cod Penal, dacă infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate redusă.
În această cauză, Primăria Câmpina nu s-a constituit parte civilă, prejudiciul produs fiind recuperat de la cea care și-a însușit banii.
Decizia Judecătoriei Câmpina nu este definitivă. Procurorii pot să atace sentința cu apel, la instanța superioară, în termen de zece zile.
 
În perioada în care au fost trimiși în judecată pentru neglijență în serviciu, Iulian Anton și Eliza Oniță au fost suspendați din funcție, așa cum prevede Statutul funcționarilor publici. Gheorghe Ecaterinescu este în prezent pensionar. El mai este urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul fostului său șef, Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina.