Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

autorizatie calatorie gratuita

Pensionarii și persoanele fără venit ar fi bine să verifice dacă autorizația de călătorie gratuită nu a expirat. În acest caz, legitimația trebuie preschimbată. În caz contrar, riscă amenzi în cazul în care călătoresc fără bilet.

Autorizația de călătorie gratuită pentru mijloacele de transport din Ploiești este valabilă numai pe durata unui an. Acesta este și motivul pentru care la unele tonete din Ploiești deja au început să se formeze cozi.

La Ploiești, conform unei hotărâri de Consiliu Local, beneficiază de transport gratuit pensionarii cu venituri de până la 2.100 de lei inclusiv, dar și pensionarii care au vârsta de 70 de ani (bărbați) și 65 de ani (femei), care nu au venituri.

 

Cele mai multe autorizații de transport gratuit au fost eliberate în ianuarie 2016, după ce în luna decembrie 2015 Consiliul Local a anulat hotărârea care viza transport gratuit pentru toți ploieștenii pe durata efectuării lucrărilor la liniile de tramvai cu fonduri europene.

Documentele care trebuie prezentate pentru eliberarea autorizațiilor de transport gratuite:

Pentru pensionari: declarație pe proprie răspundere că nu dețin și alte venituri care să depășească limita de acordare a gratuității, decizie de pensionare / cupon de pensie din luna anterioară solicitării autorizației de călătorie gratuită (original și copie), precum și buletin / carte de identitate(original și copie).

Pentru persoanele cu vârstă de peste 65 de ani femei/70 de ani bărbați fără venituri: declarație pe propria răspundere că nu dein venituri sau alte drepturi bănești, buletinul / cartea de identitate (original, copie) și adeverință de venit eliberată de Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova că nu dețin venituri sau alte drepturi.

Beneficiază de gratuitate 100% elevii și studenții orfani.