Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ridicare masini ploiesti parcate neregulamentar

Aplicarea legii cu privire la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va mai dura la Ploiești. Aleșii locali trebuie să stabilească, prin hotărâre de Consiliu Local, noul tarif pentru o astfel de activitate, iar SGU analizează dacă este mai rentabilă închirierea unei platforme sau achiziționarea acesteia.

„SGU nu mai are ca domeniu de activitate ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, ci doar blocarea acestora. Urmează să avem o analiză pe această temă și, în cazul în care SGU se va ocupa de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, ne dorim semnarea și a unui protocol de colaborare cu Poliția Locală, pentru a preveni sesizările ulterioare pe această temă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.

Viitoarea hotărâre de Consiliu Local trebuie să prevadă inclusiv un nou tarif pentru acest serviciu.

Până în 2015, la Ploiești, tariful era de 450 de lei/mașină ridicată. Noul tarif însă va fi mai mare ca urmare a costurilor crescute la combustibil, dar și ca urmare a creșterii salariului minim pe economie, de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, elemente care se regăsesc în calculul final de cost, a anunțat Donald Constantin.

În plus, la SGU va avea loc o analiză și cu privire la soluția care se impune în cazul în care se va relua procedura de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Asta pentru că, la ora actuală, SGU nu are în dotare o mașină pentru asigurarea activității compartimentului ridicări.

 

Citește și: Cum vrea SGU să aplice legea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

Normele de aplicare cu privire la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar au intrat în vigoare pe 21 ianuarie.

„Vom analiza dacă bugetul societății ne va permite achiziționarea unei astfel de platforme sau dacă se va merge pe ideea de a închiria un astfel de utilaj”, a susținut directorul SGU Ploiești.