Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ziua unirii ploiesti

Manifestările dedicate Zilei Unirii se vor derula la Ploiești la Colegiul Național Al. I. Cuza și la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

24 Ianuarie 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”. Pe 24 ianuarie 2017 se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La Ploiești vor avea loc pe 24 ianuarie o serie de manifestări dedicate Zilei Unirii. Primul eveniment are loc la Colegiul Național Al. I. Cuza din Ploiești. Aici, la ora 10.30 este programată instalarea gărzii la monumentul situat în apropiere de intrarea pincipală a liceului. Tot aici va avea loc intonarea imnului, fiind programate alocuțiuni, dar și depuneri de buchete de flori și... „Hora Unirii”.

Depuneri de buchete de flori sunt anunțate și la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, unde sunt programate o serie de manifestări, inclusiv instalarea gărzii la monument, dar și alocuțiuni ale persoanelor oficiale, salutarea drapelului de luptă și ceremonii militare.

 

Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii:

program manifestari 24 ianuarie

 

 

 

Eveniment
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din Poiana Câmpina

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, iar casa a ars în totalitate. Potrivit primelor informații, focul a cuprins o casă bătrânească, pe o suprafață...