Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

dobre

Posibila dublare a tarifului plătit de populație pentru serviciile de salubritate în Prahova a pus pe jar o mare parte a autorităților locale din județ. Peste o aproximativ o oră în Palatul Administrativ va avea loc o nouă întrunire a AGA Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, ADI Deșeuri cum este denumit printre cei din administrație, organismul care reglementează gestionarea deșeurilor menajere în județul Prahova.

 

Întâlnirea se anunță a fi una cu scântei în contextul în care o bună parte a primarilor prahoveni nu sunt de acord cu modul în care este prevăzută a fi implementată majorarea de tarif. Unul dintre cei mai vehemenți contestatari este Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, oraș care va fi puternic afectat de eventuala majorare a tarifelor. În urmă cu câteva minute acesta ne-a declarat că este exclus ca astăzi să fie luată o decizie definitivă privind majorarea tarifului la salubritate.

Tariful la gunoi în Ploiești se dublează. Cât va plăti o familie

 

”Vă garantez că astăzi nu va fi aprobată această majorare. Sau dacă va fi aprobată, eu nu o voi vota dat fiind faptul că întreaga argumentație și metodologie de aplicare a ei este confuză, ca să nu spun altfel.

Înțeleg că avem obligația de a plăti cu toții o taxă care să meargă la Fondul de Mediu. Înțeleg că acest lucru trebuie aplicat cât mai repede pentru că ani de zile, din motive pur populiste, a fost amânată introducerea ei.

Nu sunt de acord cu metodologia prin care ADI Deșeuri vrea să impună colectarea și plata ei. Nu au făcut absolut nimic până în acest moment și acum vor să transfere toată povara asupra populației și a autorităților locale. În concluzie, până nu ne vor prezenta o metodologie clară, care să conțină inclusiv bonusuri pentru cei care fac colectare selectivă, cei de la ADI Deșeuri își pot lua gândul de la o colaborare cu Ploieștiul în termenii pe care vor să-i impună acum. Ploieștiul a investit masiv în ultimii ani în crearea unei infrastructuri de colectare selectivă și nu vreau să cred că am făcut-o degeaba. Aceste investiții făcute din banii cetățenilor trebuie să se regăsească undeva în tarif”.