Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

madalina lupea prefect prahova

Instalarea noului Guvern Grindeanu a venit la pachet cu o schimbare la nivelul Prefecturii Prahova. Noul prefect de la Prahova este Mădălina Ioana Lupea, care a ocupat funcția de subprefect al județului în ultimii doi ani și jumătate.

 

Prahova are cel de-al doilea prefect femeie din istoria instituției. Prima prefect femeie a fost Rodica Paraschiv, în prezent deputat, al cărui mandat a încetat în momentul instalării Guvernului Cioloș. 

Născută în martie 1970, Mădălina Lupea a terminat Facultatea de Drept - Universitatea București, licențiată în științe juridice. Mădălina Lupea este căsătorită și are doi copii.

 

Fost procuror în cadrul Parchetului Judecătoriei Ploiești, ulterior Mădălina Lupea a deținut mai multe funcții de conducere la societăți precum SC Rostyll Mod SRL, SC Oztasar SRL (ambele din Păulești și cu capital britanic), director operațional la SC Serapis Consulting SRL Brașov, director operațional la SC Urban Electic, director executiv la SC Blue Coffee Service, dar a fost angajată și la Direcția Corp Control al Calității Inspecției, iar pentru o scurtă perioadă de timp, de numai trei luni, a fost înalt funcționar public - reprezentant al Guvernului României în teritoriu, totul culminând cu numirea în funcția de subprefect al județului Prahova, începând cu data de 1 august 2014.

Potrivit ultimei declarații de avere, înregistrate în iunie 2016, Mădălina Lupea deține două terenuri intravilan la Drajna (cumparare) și la Ploiești (donație) și un teren agricol primit moștenire, în comuna Brazi, are o casă în Ploiești (donație) și o casă de vacanță la Drajna (construire), are două autoturisme, marca Renault (2006) și Nissan (2004), și a menționat că deține bijuterii în valoare de 8.000 de euro.

În calitate de subprefect a declarat în 2016 un venit anual pe 2015, în cuantum de 76.131 lei, la care se adaugă venitul din chirie de 12.000 de lei, precum și indemnizația pentru funcția din ATOP de 706 lei.

 

Citește și: Prefectul a fost schimbat! O nouă numire la Prahova

Noul Guvern PSD a aprobat ieri trei hotărâri, una privind încetarea exercitării funcției de prefect, prin detașare, a lui Ștefan Grigoraș - Daniel, o a doua hotărâre privind numirea, pe perioadă interimară, în calitatea de prefect a Mădălinei Lupea și o a treia hotărâre prin care Mădălinei Lupea i-a încetat mandatul de subprefect.