Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

atentionare primarii cod galben

Prefectura Prahova a transmis avertizarea meteo de cod galben de ninsori la toate cele 104 primării din județ.

Atenționarea meteorologilor a venit la pachet cu activarea tuturor Comitetelor locale pentru situații de urgență și asigurarea permanenței la primăriile din județ.

Meteorologii au emis astăzi o avertizare de cod galben inclusiv pentru Prahova valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 22.00, - 6 ianuarie, ora 20.00.

Citește și: Avertizare meteo de ultimă oră! Cod galben de ger și ninsori în Prahova

Potrivit ANM, în acest interval „aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50...70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80...90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei”.