Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

petrolul ploiesti

Proiectul legat de cedarea mărcilor Petrolului va ajunge astăzi pe masa Consiliului Local Ploiești.  Din start trebuie însă spus că avizul la acest proiect este unul negativ, plecând de la solicitarea legată de evaluarea mărcilor.

Povestea mărcilor Petrolului este oarecum controversată. Pe 19 august 2016 a fost supus dezbaterii proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului exclusiv de exploatare și de folosință asupra mărcii FC Petrolul Ploiești. La acea dată, Direcția Economica și-a exprimat punctul de vedere privind necesitatea efectuării unei evaluări realizate de către un specialist.
La finele lunii august, primarul Ploieștiului a fost împuternicit tot de Consiliul Local Ploiești cu privire la valorificarea drepturilor rezultate in calitatea de titular al marcilor FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Petrolul Ploiești, Fotbal Club Petrolul, Petrolul 52, Petrolul 95. Dar pentru acest lucru era necesară evaluarea mărcilor.
Direcția de specialitate (Direcția Administrație Publică, Juridic Contencios, Achiziții Publice, Contracte) a organizat procedura de achiziție directă cu termen de depunere oferta 13.12.2016, însă nu a fost depusă nicio oferta. Ca atare, se arată în raportul de specialitate al proiectului, se va relua procedura de achiziție publică în vederea selectării unei firme specializate pentru evaluarea mărcilor Petrolului de către un evaluator autorizat în condițiile legii, selectat de către autoritatea administrației publice locale, în speță Municipiul Ploiești, titular al dreptului de proprietate, se va supune aprobarii Consiliului Local propunerea de valorificare a acestora”, precizează sursa citată. 

 

Este pentru a doua oară când pe ordinea de zi figurează proiectul de cedare a mărcilor.