Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

caini fara stapan

Hotărârea de Consiliu Local Ploiești, aprobată în 2015, privind regulamentul de gestionare a câinilor cu și fără stăpân va fi modificată. Cel puțin așa prevede un proiect care va fi supus votului, în ședința de miercuri a Consiliului Local Ploiești.

Astfel, potrivit propunerii, Administrația Parcului Constantin Stere va avea posibilitatea, dacă proiectul va fi aprobat, să încheie contracte pentru prestări servicii, cu cabinetele veterinare din municipiu.

Propunerea pleacă de la faptul că „situația câinilor fără stăpân de pe raza Municipiului Ploiești, care în ciuda eforturilor administrației locale nu este pe cale a se ameliora semnificativ se impune adoptarea unor măsuri unitare la nivel de unitate administrativ teritorială care sa diminueze potențialul local al creșterii populației canine ce ajunge în final a afecta cetățenii, devenind câini fără stăpân”, se arată în expunerea de motive al proiectului.

Conform hotărârii aprobate în 2015, municipalitatea avea la dispoziție 90 de zile pentru „elaborarea unui program privind activitățile de sterilizare, deparazitare, identificare și înregistrare a animalelor cu și fără deținător și de vaccinare antirabică a câinilor fără deținător. „Costurile deparazitării, sterilizării, identificării prin crotaliere și tatuaj a animalelor cu și fără deținător vor fi suportate pe de o parte de Municipiul Ploiești prin bugetul Administrației Parcului Memorial Constantin Stere pentru animalele fără stăpân identificate și ridicate de pe raza Municipiului Ploiești și de deținătorii legali ai acestora în celelalte cazuri”, mai prevede hotărârea adoptată în 2015.

Totodată, în actul normativ adoptat anul trecut de Consiliul Local Ploiești există o prevedere potrivit căreia,„prestatorii de servicii medicale veterinare vor putea desfășura activități în baza prezentului Regulament doar pe baza de contract încheiat cu Municipiul Ploiești și numai în măsura în care autoritatea publică locală nu are capacitatea de a asigura serviciile medicale prin mijloace proprii. Selecția Cabinetelor veterinare contractante se va face de către autoritatea locală, pe baza de licitație publică privind serviciile care se solicită”.