Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

scufita rosie

Ultimul control al Camerei de Conturi Prahova la Primăria Ploiești scoate la lumină zeci de deficiențe și nereguli în activitatea Primăriei Ploiești, în perioada 2013 - 2015. Cel mai banal exemplu este legat de achiziționarea unei centrale termice la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie.

Controlul Camerei de Conturi a fost efectuat anul acesta și a fost finalizat în luna noiembrie, decizia fiind redactată la începutul lui decembrie. Astăzi toți consilierii locali prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești au primit o informare cu privire la decizia Camerei de Conturi Prahova, care a solicitat eliminarea deficiențelor constatate și consemnate în Raportul de audit. 

Centrală scumpă la Grădinița Scufița Roșie

Cel mai banal exemplu este cel de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie, unde, în luna octombrie 2015, când era deja frig afară, instituția a rămas fără centrală termică. 

Citește și: Copiii unei grădiniţe din Ploieşti fac frigul în sălile de clasă. Motivul e incredibil

La acea dată, municipalitatea a anunțat că s-a găsit o soluție, prin achiziționarea unei noi centrale termice. Surpriză, însă! În decizia Camerei de Conturi se arată că „s-a acceptat nejustificat la ofertare și încheierea angajamentului legal contravaloarea unei centrale termice a cărei valoare a fost supraevaluată și s-a achitat nejustificat (...) suma de 14.845 lei, pentru care s-au calculat accesorii de 1.485 de lei”. 

Potrivit raportului, „executantul SC Inscons SRL nu a justificat diferența de 14. 845 lei, dintre prețul total de procurare de la SC Romstal SRL al centralei complet echipată de 48.147 lei și valoarea ofertată, inclusiv TVA, facturată și decontată pentru aceste echipamente de 62.992 lei. Astfel, s-a acceptat la ofertare și s-a achitat nelegal o valoare supraevaluată a centralei termice cu suma de 14.845 lei”, se arată în decizia Camerei de Conturi Prahova.

Pentru plata nelegală au fost calculate majorări în sumă de 1.845 de lei.