primaria ploiesti sediu

Conducerile județene ale PSD și ALDE vor semna mâine un protocol de colaborare având drept scop stabilirea conducerii Consiliului Județean Prahova.

Astfel, înaintea votului viitorilor consilieri, Bogdan Toader va fi nominalizatul coaliției PSD-ALDE pentru președinția Consiliului Județean Prahova, urmând ca un vicepreședinte să fie nominalizat din rândul membrilor ALDE. Cel mai probabil, acesta va fi Vasile Pătrașcu.

"În urma negocierilor, am ajuns la o înțelegere cu colegii de alianță de la ALDE, care va fi concretizată printr-un protocol. Sper ca din acest moment să înceteze presiunile asupra viitorilor consilieri județeni" a declarat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Potrivit protocolului, la Ploiești viceprimarii propuși de PSD și ALDE vor fi Cristian Ganea, respectiv George Pană.

În urma alegerilor din 5 iunie, PSD va avea 16 consilieri județeni, PNL 15, ALDE 4 iar PMP 2.

Președintele Consiliului Județean se alege prin votul consilierilor, cu majoritate simplă, PSD și ALDE având 20 de voturi din cele 37. 

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

În şaorma cu de toate se pune şi creier?

Şaorma (sau shaorma)... ce cuvânt minunat! Ne-a îmbogăţit zestrea culinară, moştenită fiind de la lumea arabă. În afară de terorism, covoare persane sau muzică folosită ca sursă de inspiraţie pentru...

Politic
  • Marți, 23 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Sorin Cîmpeanu a demisionat din ALDE

Fostul premier interimar și ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a demisionat din Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). El a făcut declarația la emisiunea 24 de minute, de la...