Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

moara

Parcul Ploiești Vest inaugurat astăzi beneficiază de un lac artificial de 1,2 hectare. De departe, atracția parcului o reprezintă moara de apă.

 

Parcul Ploiesti Vest, aflat la ieșire din municipiu, are o suprafață totală de 23,83 de hectare. Pe lângă trei fântâni arteziene și zona de agrement, atracția parcului o reprezintă lacul artificial, de 1,2 hectare, precum și moara de apă, realizată în stil tradițional, din lemn.

Lacul are o adâncime de 1,5 metri.

 

Citește și: Cum arată Parcul Municipal Ploiești. De astăzi poate fi vizitat

Parcul mai este dotat cu piste de ciclism, un patinoar de 1.800 mp, care pe timpul verii este dedicat rolelor, precum și cu locuri de picnic, o scenă pentru concerte, dar și cu terenuri de tenis, handbal și baschet.

Citește și: Cum arată toaletele de la Parcul Ploiești Vest - FOTO

Valoarea totală a parcului a fost peste 70,3 milioane de lei, din care peste 48,3 milioane de lei au provenit din fonduri de la Uniunea Europeană, iar peste 21,9 milioane de lei de la bugetul local.

moara lac vest

ponton moara parc vest

lac artificial parc vest

20160528 110518

lac

 

Blejoi
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Andra Ilie

Pistă pentru bicicliști de la Blejoi la Ploiești

În această perioadă, la Blejoi se desfășoară lucrări pentru amenajarea unei piste de biciclete. În primă fază se va amenaja tronsonul cuprins între Gara Blejoi și giratoriul de la Ploieștiori,...