- Publicitate -

APEL PENTRU SALVAREA HALELOR CENTRALE SI A COMERTULUI DIN ZONA

Data:

Observatorulph.ro publică mai jos APELUL CATRE CANDIDATII LA PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI al Asociatiei APCOM privind MASURI PROPUSE SI SUSTINUTE DE asociație pentru ACTIVITATEA SC HALE SI PIETE SA:

- Publicitate -

– Pentru ca ne desfasuram activitatea in Complexul Hale Centrale sau in pietele Municipiului Ploiesti si ne pasa de starea acestui edificiu de patrimoniu si de actul de comert din zona
– Pentru ca reprezentam pe majoritatea agentilor economici ce au activitati aici
– Pentru ca rolul nostru nu este acela de a ne incolona sub steagul vreunui partid politic, nici de a-i face lobby, ci de a prezenta problemele existente decidentilor:
– Facem urmatorul apel catre intreaga clasa politica locala,in special tuturor candidatilor la Primaria Municipiului Ploiesti si speram ca el va fi supus atentiei prin dumneavoastra dragi reprezentanti ai presei.
Daca votul nostru este important pentru dumneavoastra domnilor/doamnelor candidati, presupunem ca la fel de importante sunt si problemele noastre. Veniti cu solutii pentru ele, sau va rugam, nu ne mai cautati!

APEL CATRE CANDIDATII LA PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI

MASURI PROPUSE SI SUSTINUTE DE APCOM PENTRU ACTIVITATEA SC HALE SI PIETE SA

- Publicitate -

Asociatia APCOM, asociatie ce are in prezent 247 membri- Societati Comerciale, Intreprinderi Familiare sau Intreprinderi individuale- ce-si desfasoara activitatea in Complexul Hale Centrale sau in Pietele municipiului Ploiesti, fidela dialogului ca exercitiu esential intr-o democratie, PROPUNEM TUTUROR CANDIDATILOR LA PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI un set de masuri privind activitatea SC Hale si Piete SA, pe care le consideram necesare sau care nu sufera amanare.

Precizam ca acel candidat ce-si va asuma public propunerile noastre sustinute de un numar de peste 300 de semnaturi ale agentilor economici dar si unii producatori , mai exact 303 dar lista ramane deschisa, va avea sustinerea APCOM.

1 Avand in vedere ca in luna decembrie 2015 parcarea a fost ocupata integral cu organizarea targului de iarna, cu grave consecinte asupra vanzarilor, asupra posibilitatii de aprovizionare si asupra posibilitatii consumatorilor de a veni la Hale, solicitam ca in nici o ocazie(paste- martisor-craciun) aceasta situatie sa nu se mai repete. Propunem  etajul halelor ca locatie pentru cei ce desfac produse traditionale.

- Publicitate -

     2 Propunem prima ora de parcare gratuit, pentru stimularea consumatorilor de a veni in acest complex. Este o realitate faptul ca pierdem lupta cu concurenta iar prin aceste masuri speram sa reducem acest lucru.

          In legatura cu activitatea din Complexul Hale Centrale:

1 Este necesar realizarea unui sistem de iluminat modern, eficient si economic din punct de vedere al consumului de energie. Actualele neoane nu reusesc nici sa asigure lumina suficienta si pastreaza pana azi amintiri din epoci pe care le dorim uitate.

- Publicitate -

   2 Realizarea cu prioritate a hidroizolatiei Complexului Hale Centrale, edificiu de patrimoniu care datorita infiltratiilor permanente va ajunge foarte curand sa fie afectat in structura de rezistenta cu consecinte ireparabile. Facem apel la bunele dumneavoastra intentii, sa raspundeti pozitiv la acest apel al nostru,  prin alocarea resurselor necesare realizarii acestui obiectiv de grad zero. Ca reprezentant/a al ploiestenilor va veti bucura de satisfactia de a fi decis salvarea acestui bun comun, sau veti purta responsabilitatea degradarii lui.

    3   Solutii pentru incalzirea interiorului Halelor.

    4   Respectarea sectorizarii. Prin hotarari al CL comertul din acest imobil a fost gandit sectorizat. Astfel exista Hala de Peste, Hala de produse lactate, Hala cu produse de bacanie inconjurata de macelarii, iar etajul a fost destinat comertului cu carne de pasare. Nerespectarea sectorizarii a condus la eliberarea multor spatii datorita scaderii vanzarilor. Astfel etajul este ocupat sub 50% din capacitate, de asemenea in sectorul lactate sunt cel putin 3 spatii neocupate. Respectarea sectorizarii ar crea o concurenta mai mare pe diferite sectoare de activitate cu consecinte pozitive asupra actului de comert.

- Publicitate -

    5   Intelegem sa achitam costurile cheltuelilor comune si de intretinere( vorbim aici de chiriasii imobilului Hale Centrale) cu conditia ca acestea sa ne fie si noua prezentate transparent, dar nu intelegem ca in aceste cheltuieli sa fie inclusa salarizarea personalului ce asigura curatenia si administrarea Halelor. Nu este corect ca Hale si Piete sa aiba responsabilitatea  angajarii oamenilor iar noi responsabilitatea platii acestora. Nu este corect sa fie incarcata organigrama cu zeci de inspectori care n-au nici o utilitate sau eficienta. Cereti va rugam de la Hale si Piete un raport simplu. Cati inspectori recuperari creante exista, care este nivelul recuperarilor datorate acestor inspectori? In opinia noastra ei nu au nici un rol, de vreme ce exista clauza contractuala ca orice intarziere duce la rezilierea contractului. Masura ridicolului este data de exemplul Piata Sud. In afara de niste spatii ce sunt inchiriate cu contracte si plata se face la sediul central, pe toata perioada de iarna 2015-2016, a existat un singut producator ce ocupa o taraba pe care o platea zilnic. Pentru acest singur producator avem la piata Sud: doi casieri incasatori, doi oameni de curatenie, un inspector recuperari creante, inca un inspector nu-I cunoastem calitatea si seful de piata. Comentariile sunt de prisos.

In legatura cu activitatea din Pietele Municipiului Ploiesti:

1 Eliminarea din contractele de inchiriere pentru tonetele din pietele administrate de Hale si Piete a obligatiei de a plati costuri de cheltuieli si intretinere peste tariful aprobat de Consiliul Local. Cerem aceasta deoarece la fundamentarea tarifului toate aceste costuri au fost incluse.Introducerea in contracte a obligatiei de a plati cheltuieli este de fapt o majorare mascata.  De exemplu pretul de pornire a licitatiei pentru un mp intr-un spatiu din Piata Centrala este de 35lei/luna fara TVA, iar tariful pentru un mp/luna pentru o toneta din Piata Centrala este de 280lei/luna. De opt ori mai mult, ceea ce arata ca toate aceste cheltuieli au fost incluse in tarif. De asemenea potrivit Contractului de Concesiune singura entitate abilitata sa stabileasca si sa ajusteze preturile este Consiliul Local. Prin introducerea acestei clauze contractuale se incalca contractul de concesiune.

- Publicitate -

2 Ne dorim modernizarea Pietei Centrale. Daca insa conditiile financiare nu o vor permite, cerem macar o cosmetizare a ei avand in vedere ca nu a mai fost adusa nici o imbunatatire in ideea ca va fi modernizata. De asemenea cerem respectarea perimetrului actual al Pietei pentru desfasurarea actului de comert, fara constructii provizorii periodice in functie de interesele unor grupuri.

           Indiferent de persoana pe care o veti considera potrivita pentru a fi Director General, acesta trebuie sa aiba in criteriile de performanta „buna comunicare si consultarea comerciantilor in deciziile care ii privesc„.  Va multumim pentru disponibilitatea la dialog si va asiguram ca avem cele mai bune intentii.

Presedinte  Romeo Nan

- Publicitate -

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Câștigă invitații la Concertul Vocal-Simfonic Extraordinar de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești

Observatorul Prahovean și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești vă...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Medalie de argint pentru elevii C.N.„ Dimitrie Cantemir” din Breaza, la International Cadet Cup

Sportivi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza...

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din campania pentru Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL...

USR, PMP și Forței Dreptei au semnat, vineri, protocolul Alianței Dreapta Unită pentru județul Prahova

Felix Bulearcă, președintele USR Prahova, Cătălina Bozianu, președintele PMP...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Medalie de argint pentru elevii C.N.„ Dimitrie Cantemir” din Breaza, la International Cadet Cup

Sportivi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza...

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din campania pentru Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL...

USR, PMP și Forței Dreptei au semnat, vineri, protocolul Alianței Dreapta Unită pentru județul Prahova

Felix Bulearcă, președintele USR Prahova, Cătălina Bozianu, președintele PMP...
- Publicitate -