Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

spfl ploiesti

Potrivit unui proiect propus spre aprobarea Consiliului Local, la Ploiești ar urma să se aprobe o modificare cu privire la stabilirea impozitului pe clădirile nerezidențiale, care nu sunt reevaluate la trei ani, aflate în proprietatea persoanelor juridice.

Schimbarea, apărută în normele metodologice la noul Cod Fiscal, aprobate pe 13 ianuarie, vizează că impozitul pe clădiri la persoanele juridice se calculează raportat la valoarea clădirii, nu în funcție de valoarea din contabilitate.

„Am preferat să anulăm cota de 50%, iar impozitul se va calcula ca și anul trecut, la cota de 1,5%. Prin hotărârea aprobată la Ploiești aveam o condiționare prin care, dacă agentul economic nu-și înregistra raportul de evaluare obligatoriu la trei ani, cota de impozitare era de 50%. Am propus eliminarea acelui articol, potrivit noilor norme ale Codului Fiscal”, a declarat pentru observatorulph.ro Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.

Astfel, potrivit propunerii care se regăsește în proiectul care va fi înaintat Consiliului Local, modificarea vizează eliminarea unui articol din hotărârea deja aprobată cu privire la impozitele și taxele locale de la Ploiești, referitor la stabilirea unei cote adiționale de 50% la impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice, care sunt reevaluate la trei ani, dar care nu au înregistrat în evidențele contabile raportul de evaluare.

 

 

Administrație
  • Joi, 17 August 2017
  • De Claudiu Vasilescu

La SGU a fost declanşat conflictul de muncă

Tentativele Sindicatului Liber Şansa, al angajaţilor SGU, a eşuat în tentativa de a negocia cu noua conducere a societăţii. Urmarea: declanşarea conflictului de muncă. Joi dimineaţa, sindicaliştii...